BEST OF LONDON

1/26/14

Blogin historian  pisimmän postaustauon aikana olen käynyt Suomessa, viettänyt joulua, palauttanut ensimmäisen akateemisen esseen, viihdyttänyt vierailijoita, bilettänyt, levännyt, saanut hyvää palautetta koreografian arvioitavasta työstä ja huhkinut koulussa. Kuvamateriaalia ja kertomista on niin paljon, etten tiedä, mistä aloittaa, ja mikä ylipäänsä ansaitsee tulla julkaistuksi.

Päätin sitten toteuttaa yhden mielessä muhineen ajatuksen. Jaan teidän kanssa muutamia lempipaikoistani Lontoossa. Tätä nelikkoa yhdistää se, että syystä tai toisesta ne vetävät puoleensa uudelleen ja uudelleen.

St. Paul's - Westminster. Enää en edes pysy laskuissa, kuinka monta kertaa olen tämän matkan käppäillyt. Jokin tuossa jokivarressa vain kiehtoo. Putkahdan metrosta massiivisen katedraalin viereen, ylitän Thamesin Millenium Bridgellä, piipahdan ehkä Tate Moderniin. Sitten jatkan joen viertä länteen, pysähdyn kenties istumaan penkille johonkin matkan varrella olevista puistoista. Lopulta vastarannalla kohoaa Big Ben, jonka juurelta putkahdan takaisin maan alle.

Mielestäni Lontoon kuuluisinta rakennusta kuuluu lähestyä nimen omaan tästä suunnasta. Suosittelen siis aloittamaan nähtävyyskierroksen kävelemällä vaikkapa Waterloon asemalta kohti Westminsteriä. (Tästä suunnasta saa myös parhaat yhteiskuvat jättiläiskellon kanssa.)

Brick Lane Coffee. Tai oikeastaan koko Brick Lane. Jos et halua ihastella hipsteriyyttä etäisyyden päästä, vaan tahdot suorastaan kylpeä siinä, suuntaa tänne. Kadun kivoin kahvila on rento paikka, jossa kahvimukit kaadetaan niin täyteen, että niitä pöytään kantaessa alkaa päässä soimaan tämä biisi. Brick Lane on täynnä vintageliikkeitä, hipsterimiehiä, trendikkäitä tyttöjä ja ruokaa kaikista maailman kolkista.

Soho Joe. Pizzanhimoisen illallispaikka sijaitsee nimensä mukaisesti Sohossa. Tunnelma on meluisan rento ja ruoka todella hyvää! Ravintolaan suunnatessa kannattaa kuitenkin varautua myös pettymykseen, sillä paikka on suosittu ja usein täynnä. Meillä on kuitenkin käynyt tuuri, sillä ollaan aina päästy istumaan heti, vaikka seuraavia nälkäisiä on jouduttu jo käännyttämään ovelta.

Tate Modern. Valtavassa modernin taiteen museossa on mukavaa vaeltaa itsekseen, ja pysyviin näyttelyihin on ilmainen pääsy. Museokauppa on täynnä kirjoja, jotka haluaisin lukea! Kaikkea taiteesta muotiin ja kaupungin parhaisiin kahviloihin.

Muihin Lontoon-suosikkeihini lukeutuvat mm. Shoreditch (yöelämän ykkönen), käytettyjen levyjen kauppa Greenwichissä (alakerrassa kaikki CDt ja vinyylit maksaa yhden punnan!!) sekä tietysti oma huone, jossa olen majaillut tiiviisti koko viikonlopun.
Mitkä on teidän lempipaikkoja Lontoossa, tai missä haluaisitte päästä käymään?

These are my favourite places in London. What are yours?

4 comments:

Anonymous said...

millä sä oot tehny ton otsikon?

Helka said...

Ah, aivan ihania kuvia ja kuvauksia. <3 Pidetään mielessä, jos joskus pääsen käymään Lontoossa. :)

Alina said...

Anonyymi: Jos tarkotat blogin headeria, niin kirjotin sen vaan läpinäkyvälle pohjalle gimpissä jollain aikoja sitten netistä ladatulla fontilla :D

Helka: Kiitos! :) Kannattaa kyllä tsekata nää!

iisa said...

Heiiii haluun sinne taaas!!!